Onze workshops starten begin januari 2022
Er kunnen telkens 12 personen deelnemen per avond. De workshops zijn interactief en dus veel voorzien met praktische todo’s.
In de deelnameprijs zijn telkens de materialen en de syllabus inbegrepen. Elke workshop is een echte inleving en directe koppeling
met het werkveld.
Men kan elke workschop apart volgen. We raden wel aan van zeker de workshop basiskennis wijn te volgen alvorens één van de
andere aan te vatten. Deze workshop zal tevens de basismodule zijn voor de professionele workshop wijnverkoper of wijnkennis
voor de ober/barman/barvrouw die in het tweede semester 2022 aan deze workshops worden toegevoegd.

De workshops zullen doorgaan dinsdag- of donderdagavond te Oud-Turnhout of te Bilzen

De workshops

  1. Wijnworkshop “ Basis wijnkennis”     
                 Tijdens deze workshop wordt je ingeleid in de wiijnwereld. Wat zijn de kenmerken van de wijn? Hoe ontstaat
    wijn? Welke soorten bestaan er en hoe kan ik wijn proeven en kiezen? Kortom reeds een mooie achtergrond en
                de wijn op zich beter te begrijpen.                    
  2. Wijnworkshop “ Wijn degusteren en serveren”   
    Wijn degusteren vraag training en hier geven we die aanzet. Daarnaast is er een wijnetikette bij het serveren
    van wijn. Niet alleen bij een gerecht maar ook als terrasdrankje of avondnipje. Het edelproduct “wijn” wordt in
    deze workshop haar volledige erkentelijkheid gegeven.
  3. Wijnworkshop “ Wijn bij een gerechten” 
                 Voor elke kok steeds de uitdaging: een wijn vinden die meegaat met het gerecht en liefst het gerecht ietwat
    optilt. Tijdens deze workshop maken we kennis met de basissmaken en leren we hoe we smaken kunnen sturen
    met wijn. Je hebt dan wel al een beetje kennis nodig van wijn maar een goede neus en enkele gezonde
    smaakpupillen helpen je al een heel eind verder. De praktische voorbeelden en werktabel in de workshop zijn
    alvast je basistools waar je nadien ook nog op kan steunen. Je gerechten zullen gecombineerd met wijn zullen
    na deze workshop alleszins af zijn!               
  4. Wijnworkshop “ Een wijnstok in uw tuin”  
    Een miniwijngaard in je tuin. He doe je dat? Waar moet je op letten? Wat zijn de basisregels en hoe ga je om
    met de wijnstokken. Mogelijke aanlegtechnieken, en rankbegeleiding samen met alle trosbehandelingen komen
    aan bod. Vaak is de enkel wijnstok in de tuin de oefening voor een latere eigen wiijngaard. Alleszins weet je van
    aanpakken na deze workshop!                               
  5. Wijnworkshop “ De wijnkelder en wijnen bewaren
    Wijn bewaren is niet echt meer van deze tijd. Toch kopen echte wijnliefhebbers hun wijn jong in in een goed
    wijnjaar om na enkele jaren van rijping te kunnen genieten van een meer gerijpte, volle of meer smaakvolle wijn.
    Sommige kopen wijnen in als belegging maar ook hier is er weer wat tijd voor rijping nodig.
    Wat zijn de regels? Wat moet je controleren? Hoe onderhoud je de wijnkelder? Wat met die wijnkasten? En
    zoveel meer krijg je mee in deze workshop. En dat om ‘later ‘ meer te genieten.
  6. Wijnworkshop: ” Wijnverkoper” ( enkel voor interne professionals) ( tweede semester 2022)
  7. Wijnworkshop: ” Wijnkennis voor de ober/barman/barvrouw ( specifiek voor horeca- en hotelpersoneel) (tweede semester 2022)       

Deelnameprijs WijnWorkshops in onze degustatieruimtes:

  • Minimum 10 deelnemers
  • Per workshop 25 €/persoon – all-in

( spreker/wijnkennerWST3 of sommelier – wijnen – syllabus )

Voor de aanvrager: proefpakket 6 wijnen van land naar keuze + geschenkje

Reservaties en betalingen kunnen via Overschrijving, PayConiq of Cash op rekeningnummer:

BE75 0017 7782 1151      met vermelding: naam en activiteit
of hieronder via payconiq